Den svala dagen

Den svala dagen

Jag vaknade något senare än vanligt idag då klockan stod på närmare halv tio än nio, som den brukar när jag vaknar. Vad kan detta bero på då? Jo, i natt var det utan tvekan den svalaste natten på hela veckan i stugan. Det hade regnat och varit mulet under natten, så temperaturen var fantastiskt när jag väl vaknade.

Vi startar dagen med några mackor till frukost för att sen ta oss ut till Nedre Lill-Stensjön, där både jag och pappa har förutspått fanatiskt fiske under denna mulna himmel.

Dagen startar mycket lovande då pappa får upp tre öringar inom loppet av ett och en halv timma, men tyvärr tappar han i en av dem efter avkrokning. Jag får strax hugg i mitt spö och landar en dock för liten öring som får hoppa tillbaka ner i sjön igen.

Sen vänder vädret… Det börjar blås lite kraftigare, molnen börjar att spricka upp och det flyt vi hade med fisket är helt bortblåst. Inte ett hugg eller vak synts till. Vi maler på med fisket ett par timmar till och strax innan vi ska röra oss tillbaka från sjön lyckas farfar kroka och få upp en fin öringshona. (Hur jag vet att det var en hona var för att jag åkte på lotten att få rensa fisken när vi kommer tillbaka till stugan 😉).

Vi svänger förbi och rekar vid Bergsjön, den närmaste sjö till stugan som inte är Rörvattnet och konstaterar att här var ju fint att fiska :) Varken jag, pappa eller farfar har varit här något tidigare år. Det lägger vi på minnet till nästa års tripp!

Bilen anländer till stugan runt 19-snåret, vi äter lite mat och spelar två omgångar av sällskapsspelet “När då då?”. Jag och pappa får varit vinst i ryggen, vilket känns väldigt rättvist då farfar har redan en vinst sen vi spelade i förrgår.

Vi har beslutat att vi åker hem till västkusten igen på lördag, vilket gör att imorgon fredag blir den sista dagen att fiska på för det här året. Vi planerar att ta en tur på Rörvattnet som avslutning innan vi packar våra saker i stugan senare på kvällen.

Som vanligt så håller vi alla tutar vi har att morgendagen ska leverera ett gudomligt fiske som får oss att vilja åka tillbaka nästa år. Med facit i hand så har det varit ett riktigt skitår med fisket här i Rörvattnet, det har nämligen varit på tok för varmt, både för oss och för att fiskarna ska nappa. Men jag har haft det så förbannat trevligt ändå.

Åter igen är det dags att dricka upp skrivnings-whiskyn, berätta att fisketabellen är uppdaterad, hoppa in i duschen och gå och lägga mig!

Skål och hej! ❤️

Namn Antal fisk
Stefan 18 (+2)
Conrad 8 (+1)
Ingvar 4 (+1)
Totalt 30 (+4)